Carte de Bucate > Dulciuri > Tarta cu visine si ciocolata
Tarta cu visine si ciocolata
Ingrediente glazura - Tarta cu visine si ciocolata: - 200 - 250 g visine congelate sau din compot - 250 g frisca lichida Hulala( sau orice alta marca) - 50/100g ciocolata menaj - 1 plic gelatina Ingrediente blat - Tarta cu visine si ciocolata: - 6 oua - 8 linguri ulei - 8 linguri apa rece - 1 praf copt stins cu lamaie (sau otet) - 1 cana zahar - 1 si 1/2 cana faina (cana ceai) Mod de prepare blat - Tarta cu visine si ciocolata: - Albusurile se bat spuma ca pentru bezea. - Galbenusurile cu zaharul, si uleiul se amesteca cu mixerul pana capata consistenta unei maioneze si zaharul s-a topit pe jumatate, apoi se adauga apa si continua sa se amestece pana cand zaharul s-a topit aproape complet. - Se toarna faina cernuta in ploaie peste compozitia de galbenusuri, si se amesteca pana se incorporeaza toata. - Se incorporeaza praful de copt stins in lamaie sau otet. - Peste compozitia rezultata se aduaga albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus, pana se incorporeaza complet. - Se unge o tava rotunda, sau o cratita cu ulei/unt si se tapeteaza cu faina. - Se coace la cuptor circa 45 min la foc mic. - Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua la jumatate. Mod de preparare crema - Tarta cu visine si ciocolata: - Ciocolata de menaj se faramiteaza. - Intr-o craticioara se pune pe foc mic ciocolata de menaj faramitata si 50 ml de frisca lichida Hulala, se amesteca incontinuu pana se topeste ciocolata si cu grija sa nu se prinda de fundul cratitei. - Restul de frisca (cca 200 ml) se bate spuma cu mixerul. - Se pun deoparte 3 linguri frisca pentru ornat tarta. - Restul de frisca batuta spuma se amesteca cu ciocolata de menaj topita, si racita in prealabil. Mod de preparare topping de visine - Tarta cu visine si ciocolata: - Peste zeama ramasa de la visine in urma decongelarii, sau zeama de compot se adauga apa, si se pregateste gelatina conform cu indicatiile de pe plic. Asamblarea tartei - Tarta cu visine si ciocolata: - Blatul scos de la cuptor se lasa sa se raceasca si apoi se taie in doua. - Se aseaza primul blat pe un platou. - Peste blat se aseaza visinele, pana acopera intreaga suprafata a blatului. Se opresc cateva si pentru ornat. - Peste visine se adauga crema de frisca cu ciocolata. - Peste crema se adauga al doilea blat. - Se orneaza tarta cu frisca pastrata, iar peste frisca se orenaza cu restul de visine, dupa imaginatia fiecaruia. - Peste visine si frisca se stropeste cu gelatina colorata. - Se dar la rece sa se intareasca mai bine frisca si se serveste.
Imagini ale retetei: Tarta cu visine si ciocolata
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Tarta cu visine si ciocolata Figura: Tarta cu visine si ciocolata - blat Figura: Tarta cu visine si ciocolata - blat si umplutura Figura: Tarta cu visine si ciocolata - umplutura
Publicat de Alina Rizea la 2009-09-02 22:07:04 6200 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Tarta cu visine si ciocolata Tarta cu visine Tarta Visine Ciocolata de menaj Gelatina Frisca hulala Frisca - MagieInBucatarie.ro