Compot caise
Ingredeiente - Compot caise: - 1 kg zahar - 2 l apa Din zahar si apa se face un sirop care se da in doua clocote si se lasa sa se raceasca. - 8 borcane de 800 g - 8 * 5 caise/per borcan => 40 caise Mode de preparare - Compot caise: Caisele de spala si se scot samburii. Se pun cate 5 caise intr-un borcan. Borcanele nu trebuie sa fie pline, trebuie sa aiba 2 degete spatiu intre caise si filetul borcanului. Se pune siropul peste caise si se lasa spatiu liber de un deget intre sirop si filetul borcanului. Se infileteaza capacele. Se pun la fiert pe bain-marine, invelite in ziar si cu ziar pe fundul cratitei astfel incat borcanele sa nu atinga cratita. Altfel se pot sparge in timpul fierberii. Se acopera cu un prosop. Cand apa din cratita a dat intr-un clocot se mai fierb in continuare 30 min la foc mic.
Imagini ale retetei: Compot caise
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Compot caise Figura: Compot caise - Caise Figura: Compot caise - Caise Figura: Compot caise
Publicat de Alina Rizea la 2009-09-03 10:55:38 4025 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Compot de caise compot de fructe compot caise - MagieInBucatarie.ro