Carte de Bucate > Garnituri > Cartofi prajiti cu oua ochiuri
Cartofi prajiti cu oua ochiuri
Cartofi prajiti cu oua ochiuri Cum nu sunt prea mare bucatar, eu dau o reteta ca pentru incepatorii in bucatarie. Si anume, cartofi prajiti la care se pot adauga oua ochiuri sau orice carne prajita sau o bucata de branza ... sau orice altceva, in functie de ce aveti pofta si disponibil pentru a fii mancat prin casa. Cantitati: cam 2 cartofi potriviti de portie (persoana), 200-400 g ulei, in functie de recipientul in care prajiti, 2 oua, sare, piper, alte mirodenii - dupa gust Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie "pai" sau ca in figura 1 :) . Se pune uleiul la incins. Daca se spala cartofii si dupa taiere, trebuiesc lasati sa se zvante putin pentru ca apa in ulei incins sare si va puteti arde. Oricum, puneti cartofii in tigaie cand uleiul e incins. Mai intai cartofii se vor inmuia, NU trebuiesc mestecati pentru ca se rup ffff usor. Asta e precizare pentru tatal meu care mereu ii mesteca "sa nu se prinda" si ii cam rupea si ii facea chisalita :D . Deci trebuiesc lasati sa faca o crusta inainte de a fii intorsi sau mestecati. Dupa cateva minute, cand incep sa arate ca in figura 3, rumeniti, deja sunt facuti si se pot scoate. Eu prefer sa-i scot imediat pentru a nu lua cartofii ulei prea mult. Sotia mea ii scoate si ii pune pe un castron cu un servetel de hartie care sa absoarba uleiul. Mai puteti pune, dupa ce scoateti cartofii, 2 oua in uleiul incins si aveti oua ochiuri, ca in fotografia finala. Se pot adauga langa niste rosii, castraveti, simpli sau salata ori muraturi, sau branza rasa pe deasupra.
Imagini ale retetei: Cartofi prajiti cu oua ochiuri
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Cartofi prajiti cu oua ochiuri - final Figura: figura 1 - cartofii curatati si taiati Figura: figura 2 - cartofii la tigaie Figura: figura 3 - cartofii facuti
Publicat de Cristi la 2009-09-10 01:13:42 7048 Vizualizari
 
Comentarii
Comentat de Cristi la 2009-09-16 01:56:35
Tocmai am citit cum cartofii prajiti devin nesanatosi prin prajire... Poate e mai sanatos decat sa-i spalati bine si sa-i puneti cam 3-4 minute in cuptorul cu microunde sau cel normal ca sa faceti cartofi copti. :D Mult mai sanatosi din cate am inteles.

Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Cartofi prajiti oua ochiuri figura Cartofi prajiti cu oua ulei cartofi oua bucatarie branza incins