Carte de Bucate > Peste > Saramura peste crap
Saramura peste crap
Ingrediente - Saramura peste crap la gratar: - 1 kg peste (Crap) - 4 catei de usturoi - 1 ardei iute - 1 ardei gras - 2-3 rosii mai coapte - 2 linguri ulei - 50 ml otet - 2-3 foi de dafin - 5 fire patrunjel - 10 boabe piper - sare Mod de preparare - Saramura peste crap la gratar: 1. Pestele se eviscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari, apoi se taie in jumatate pe lungime sau in felii transversale groase de 3-4 cm si se presara cu sare grunjoasa. 2. Se frige pestele pe gratarul incins impreuna cu rosiile si ardeii, intorcandu-le pe toate partile. 3. Intre timp, se curata usturoiul si se piseaza cu putin sare. Intr-un ibric se pun la fiert 200 ml apa cu 1/2 lingurita sare, foile de dafin, boabele de piper si otetul. 4. Se paseaza rosiile si ardeiul coapte, sau se taie cubulete, dupa preferinta, si se adauga in saramaura impreuna cu usturoiul pisat si el in prealabil. Se scoate intr-un castron pestele fript, se toarna saramura fierbinte si se acopera cu un capac. Se serveste cu verdeata tocata marunt si cu mamaliguta.
Imagini ale retetei: Saramura peste crap
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Saramura de peste crap Figura: Saramura de peste crap
Publicat de Alina Rizea la 2009-09-13 17:34:12 7741 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Reteta Saramura de peste crap la gratar Saramura Peste Saramura Crap Saramura peste la gratar - MagieInBucatarie.ro