Carte de Bucate > Aperitive > Omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui
Omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui
Salut, Un alt fel de mancare la care pot sa spun ca sunt expert ;). Omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui. Normal, cand uit sa cumpar cascaval sau pastrama de pui, le inlocuiesc cu branza sau carne de vita pastrama, sau orice alte mezeluri sunt prin casa. Prefer insa sa fie carne si nu parizer, de exemplu, pentru ca stiu ce contine din punct de vedere E-uri si alte adaosuri, chiar daca evident e mai scump. Am mai incercat si cu o rosie taiata cubulete sau cu un ardei, gogosar sau orice alta leguma care se caleste putin inainte. (Pentru barbati (sau cei la inceput in bucatarie), adica se tine in tigaia incinsa cam 5 minute ca sa se prajeasca putin. ;) Atentie sa nu se arda! Daca iese fum deja e prea mult :D.). Deci se poate pune in mare orice credeti ca v-ar placea sa fie mancat invelit in omleta de ou prajit. Insa daca nu sunt ingrediente, nu e nimic, merge si omleta de ou simpla, fara nici un alt adaos. Pentru cei mai fitzosi care prefera doar omleta de albus de ou, nu au decat sa scoata galbenusul. :P Deci sa incepem. Se pune tigaia cu putin ulei la incins cam 2 minute. Eu prefer sa folosesc cam 1-2 linguri de ulei de masline pentru ca va fii inglobat tot in omleta si nu o sa fie foarte grasa. Cu cat folositi mai mult ulei rezultatul va fii mai gras, in mod cert. Se bat ouale intr-o farfurie eventual, uneori le mai pun si direct in tigaie si le mestec direct acolo, depinde de timpul avut la dispozitie si chef. Dupa ce uleiul se incinge cam 2 minute, su pune umplutura ce am descris mai sus, vezi figura 1. Se intoarce sau se amesteca daca vrem sa o prajim pe ambele parti. Cand ne place culoarea si cum miroase, se adauga ouale batute in farfurie sau se sparg direct, cum spuneam. E de preferat totusi ca ouale sa fie incercate inainte pentru a nu fii stricate. Un ou e stricat cand albusul nu e transparent si incolor sau nu se tine si e apos sau galbenusul nu are culoarea galbena-portocalie ci bate in verzui sau are cheaguri mari de sange, ori se mai intampla sa miroasa a stricat, urat. Daca spargeti un astfel de ou in tigaie direct trebuie sa aruncati tot ce ati facut pana atunci la gunoi pentru ca altfel riscati sa va imbolnaviti grav. De la oua se fac cele mai grave toxi-infectii alimentare. Dar sa revin, deci dupa ce se prajeste umplutura putin, 3-4 minute, sau cat va place, ca in figura 1, se adauga ouale batute ca in figura 2. Si o sa arate cam ca in figura 3. Eu de obicei dau mai mare la foc in aceasta situatie pentru ca prefer sa nu se prajeasca prea mult timp ouale. Cand se coaguleaza oul pe o parte, se intoarce pe partea cealalta si se lasa inca ceva timp. In functie de preferinte se poate tine pana se coaguleaza total ouale sau se ia mai repede. Eu prefer sa opresc focul cand arata cam ca in figura 4. In figura 5 aveti omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui la final, cu cateva bucati de castravete murat langa.
Imagini ale retetei: Omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Omleta in farfurie (figura 5) Figura: cascavalul si pastrama de pui la prajit (figura 1) Figura: Adauga ou batut (figura 2) Figura: Omleta de ou initial (figura 3) Figura: Omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui (fig4)
Publicat de Cristi la 2009-09-19 14:48:30 8193 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Omleta de ou cu cascaval si pastrama de pui ou omleta cascaval pastrama pui pastrama pui oul omleta de ou omleta ou