Carte de Bucate > Borsuri, Ciorbe, Supe > Supa crema de fasole boabe cu crutoane
Supa crema de fasole boabe cu crutoane
Ingrediente - Reteta Supa crema de fasole boabe cu crutoane: - 200 g fasole alba boabe fiarta in prealabil sau din conserva - 1 cartof mediu (50 g) - 1 morcov mediu (20 g) - 3 linguri ulei - 2 felii de paine - sare - 1/2 leg de patrunjel Mod de preparare - Reteta Supa crema de fasole boabe: In cazul in care veti folosi boabe de fasole uscata, dar nu din conserva, aceasta trebuie pregatita in de cu o seara inainte astfel: fasolea se va spala in mai multe ape, pentru a se curata de impuritati, apoi se va acoperi cu de trei ori mai multa apa calduta, sau chiar fiarta si se va lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi, se arunca apa in care a stat fasolea la inmuiat, se va mai spala fasolea in una doua ape, se va pune o apa noua curata peste fasole si se va da la fiert pentru 30 minute, la foc mic. Dupa ce a fiert fasolea 30 minute, se arunca apa in care a fiert, se mai spala intr-o apa, apoi se pune o noua apa curata si se mai da la fiert pentru inca 30 minute. Cand fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga cartoful curatat de coaja si taiat in cubulete, morcovul curatat si el de coaja si lasat intreg. Cand cartofii sunt pe jumatate fierti se adauga sare dupa gust si se lasa pana se fierb bine. Pentru a vedea daca legumele sunt fierte, se incearca cartoful cu o furculita si cateva boabe de fasole, daca furculita intra usor in cartof sau in bobul de fasole atunci acestea sunt fierte. Cand toate legumele sunt bine fierte, se scurge zeama si se pastreaza intr-un alt vas, si se trec legumele prin sita, sau se mixeaza intr-un blender. Peste legumele mixate, care acum au consistenta unui piureu, se adauga zeama pastrata anterior, uleiul si se potriveste de sare. Se mai fierbe supa 2-3 minute la foc mic, se da in unul, doua clocote, apoi se trage de pe foc. Mod de preparare - Crutoane: Feliile de paine se taie in cubulete mici, si se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor 15 minute, sau se aseaza intr-o tigaie teflonata si unsa cu putin ulei sau unt sau margarina si se tin 5 min, pana devin rumene. Mod de servire - Reteta Supa crema de fasole boabe cu crutoane: La masa supa se aduce in boluri potrivite, sau in farfurii adanci, presarata cu patrunjel tocat fin si cu cateva crutoame puse razlet pe supa si o parte intr-o farfurie, deoarece crutoanele se inmoaie foarte repede.
Imagini ale retetei: Supa crema de fasole boabe cu crutoane
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane Figura: Supa crema de fasole boabe cu crutoane
Publicat de Alina Rizea la 2009-10-16 14:26:50 4578 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Reteta Supa crema de fasole boabe cu crutoane Reteta Supa crema fasole Reteta Supa crema Fasole boabe Reteta Crutoane Crutoane - MagieInBucatarie.ro