Carte de Bucate > Pizza > Pizza greceasca
Pizza greceasca
Reteta Pizza greceasca este o reteta foarte usor de facut si rapida, numai buna de facut atunci cand ai invitati cativa prieteni intr-o seara la o bere Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi unul sau mai multe pachete de aluat congelat(sau foietaj cum preferi - eu personal o prefer cu aluat deoarece este mai satioasa) in functie de numarul de persoane pe care le ai invitate la masa. Iti mai trebuie si niste sos de rosii, branza feta, ardei gras, ciuperci, sunca presata (sau piept de pui afumat) si niste seminte de susan. Acum tot ce mai ai de facut este sa asezi ingredientele pe blat, si pizza este gata! In cele ce urmeaza voi prezenta reteta pentru o singura pizza, iese cu diametrul de cam 30 cm, insa avand si blat dedesubt si deasupra si umplutura, este destul de satioasa asa ca pot manca lejer 2 persoane. Asadar pentru seara de prieteni calculati cate pizza doriti sa va iasa si multiplicati cu cantitatile pe care le voi da mai jos. Ingrediente - Reteta Pizza Greceasca - 1 pachet aluat congelat (gramaj 800 gr) - 1 lingura cu varf de concentrat de bulion, sau 2 linguri de suc de rosii sau ketchup - 50 gr branza feta - 1 ardei gras, sau un gogosar, iese foarte gustoasa si cu gogosar - 50 gr ciuperci din conserva, sau crude, eu le prefer pe cele din urma (cam 2-3 ciuperci cu palariuta mai mare) - 100 gr piept de pui sau sunca presata (cam 10 feliute) - 2 oua - seminte de susan Mod de preparare - Reteta Pizza Greceasca In primul rand se dezgheata aluatul, apoi cu ajutorul unui bol, capac, sau castron, sau chiar cu cutitul direct, decupati 2 cercuri. In general pachetul de aluat congelat (nu cel de foietaj) contine 2 foi mai grosute, din fiecare foaie decupati cate un cerc. Primul cerc se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, daca aveti, daca nu, se unge tava cu putin ulei si se aseaza direct pe tava. Peste blat se aseaza sosul de rosii, sau lingura de bulion care in prealabil a fost amestecata bine cu un ou batut. Sosul de rosii, sau bulionul se intinde bine, in strat uniform, insa trebuie sa avem grija sa nu-l intindem pe toata suprafata, ci sa mai lasam o margine de 1 cm libera. Peste sosul de rosii, adaugam mai intai feliutele de piept de pui, apoi feliutele de branza feta, taiate un pic mai maricele, apoi ciupercile taiate si ele julien. Ciupercile daca au fost crude trebuiesc curatate de coaja, spalate bine de pamant si alte impuritati si puse la fiert cu putina sare. Peste stratul de ciuperci se adauga si ardeiul taiat julien si la final se pune cealalta foaie de aluat taiata sub forma de cerc. Marginea se sigileaza cu ajutorul une furculite pe care o dam in prealabil prin faina ca sa nu se lipeasca de coca, si presam bine. Pizza greceasca, astfel sigilata, se unge cu un ou, batut bine si cu ajutorul unei pensule, apoi se presara seminte de susan. Tava cu Pizza greceasca sa introduce apoi la cuptorul incins in prealabil, timp de 20 minute. Este o reteta foarte usor de facut, gustoasa, hranitoare si imbietoare, asadar va urez Pofta Buna la Pizza Greceasca!
Imagini ale retetei: Pizza greceasca
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Pizza greceasca - Felie Figura: Pizza greceasca - Taierea blatului Figura: Pizza greceasca - Taierea blatului Figura: Pizza greceasca - Umplutura Figura: Pizza greceasca - Umplutura Figura: Pizza greceasca - Ungerea cu ou Figura: Pizza greceasca - Pizza coapta
Publicat de Alina Rizea la 2009-10-16 14:32:19 7231 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Reteta Pizza Greceasca Pizza Greceasca Pizza aluat congelat sos de rosii piept de pui sunca presata