Carte de Bucate > Paste > Cous Cous cu legume
Cous Cous cu legume
Reteta Cous Cous cu legume Timp de pregatire: 20 minute Timp de fierbere legume: 30 minute Timp de fierbere cous cous: 15 minute Timp de coacere aripioare/copanele:15-20 minute Numar portii: 8 portii Grad de dificultate: mediu Ingrediente - Reteta Cous Cous cu legume: - 1 dovlecel taiat pe lung in bucati de lungime 4 cm - 2-3 morcovi mai mari taiat pe lung in bucati de lungime de 4 cm - 2 cepe intregi - 1 telina mica - 1 pastarnac - 1 varza mica - 6 aripioare sau 6 copanele inferioare - 1 cub de vegeta - sare - piper - 1 ceapa - 2 pahare cous cous - 4 pahare apa sau zeama in care au fiert legumele - 1 pahar suc de rosii, sau un pahar de apa cu 1-2 linguri bulion sau sos tomat - 2 linguri de ulei Mod de preparare - Reteta Cous Cous cu legume: Se pun la fiert 4 pahare cu apa si un cub vegeta, putin sare dupa gust, piper intreg cateva boabe si legumele astfel: dovleceii taiati in patru pe lung, bucatile avand o lungime de 4-5 cm, morcovii taiati in aceasi modalitate ca si dovleceii, telina se lasa intreaga sau se da pe din doua, pastarnacul se lasa intreg, cepele se lasa intregi, varza se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert mai intai ceapa, telina, morcovii si varza, iar spre sfarsit cand sunt aproape fierte se pun si dovleceii, maxim 5 minute ca sa nu se sfarame. In apa in care fierb legumele se pun si aripioarele/copanelele de la inceput ca sa se fiarba bine. Cand au fiert legumele si aripioarele/copanelele, se scot intr-un castron; telina si ceapa se arunca, iar zeama ramasa va fi folosita pentru prepararea cous cous-ului dupa cum urmeaza. Se caleste o ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei pana cand devine translucida, aurie. Peste ceapa calita se adauga zeama de la legumele si carnea fierte (trebuie sa fie 4 pahare, daca e mai putina, se completeaza cu apa) si se pune la fiert, cand da in clocot se adauga cous cous-ul spalat si scurs de apa. Se fierbe la foc mic circa 15 minute. Cand este aproape fiert se mai adauga un pahar de apa cu 1-2 linguri sos de tomate sau un pahar cu suc de rosii si se mai dau 1-2 clocote, si se lasa deoparte acoperit pana cand cous-cous-ul absoarbe aproape toata apa si se umfla. Aripioarele/copanele dupa ce au fiert in zeama de legume, se condimenteaza si se pun intr-o tava si se dau la cuptor 15-20 minute pana prind o crusta aramie frumoasa. Se aduce cous-cous-ul cald la masa intr-un platou, cu legumele puse peste si aripioarele/copanelele rumenite frumos asezate deasupra legumelor si cous-cous-ului. Se orneaza cu muraturi: varza murata, conopida murata, gogonele, si morcovi murati.
Imagini ale retetei: Cous Cous cu legume
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Cous Cous cu legume Figura: Cous Cous cu legume Figura: Cous Cous cu legume Figura: Cous Cous cu legume Figura: Cous Cous cu legume Figura: Cous Cous cu legume
Publicat de Alina Rizea la 2010-09-16 23:01:10 9275 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Reteta Cous Cous cu legume Reteta Cous Cous Reteta Cous-Cous Cous Cous Cous-Cous legume - MagieInBucatarie.ro