Tort clatite
Aluat clatite: - 2 oua - 2 cani ceai cu apa (~500 ml) - 1 praf sare - faina cat cuprinde (~500 g) Se amesteca si se lasa 30 min la maturizat. Glazura ciocolata: - 100 g ciocolata menaj - 70 g zahar (~2linguri) - 100 ml apa Umplutura: - 1 borcan 800g gem caise/piersici/gemul preferat Se pun toate ingredientele la foc. Glazura este gata cand picaturi din ea puse pe o farfurie nu mai curg. Cand se raceste se pun 10 g unt sau putin ulei si se amesteca. Se asambleaza tortul astfel: o foaie de clatita, apoi se unge cu gem, iar o foaie de clatita si tot asa pana se termina foile de clatite. Se orneaza cu Glazura de ciocolata. Daca se doreste, se poate inlocui gemul tot cu glazura de ciocolata, insa se face masura tripla de glazura.
Imagini ale retetei: Tort clatite
Click pe imaginea mica pentru vizualizare in detaliu Figura: Tort clatite
Publicat de Alina Rizea la 2009-09-02 22:00:57 4034 Vizualizari
 
Comentarii
Nu exista comentarii adaugate.
 
Posteaza comentariu
  Atentie! Orice utilizator este deconectat automat dupa 30 de minute de inactivitate
si poate pierde tot ce a editat.
Comentariu: *
 
Cod securitate: *
 
Campurile notate cu * sunt obligatorii.

Tort de clatite Clatite Tort Gem caise Gem piersici Glazura de ciocolata Gem Caise Piersici Ciocolata menaj. - MagieInBucatarie.ro