1. Meniul principal
  2. Acasa
  3. Galerie retete
  4. Adauga reteta
  5. Chat
  6. Site
  7. Autentificare

1. Meniul principal

Sus

Meniul principal are aceasi componenta atat pentru vizitator cat si pentru utilizatorul autentificat pe site.

Acesta contine urmatoarele butoane:
Acasa permite intoarcerea la pagina principala a site-ului.
Galerie retete permite intrarea in galeria de retete de unde se poate intra in Cartea de Bucate si Bucatarie internationala.
  Carte Bucate - sunt prezentate toate retele disponibile pe site aranjate in functie de categorii
  Bucatarie internationala - sunt prezentate toate retetele disponibile pe site ale unor bucatarii internationale
Adauga reteta permite intrarea in sectiunea dedicata adaugarii de noi retete sau articole.
Chat permite intrarea in sectiunea Chat prin intermediul careia puteti comunica pe teme gastronomice sau diverse cu utilizatorii intrati in aceasi sectiune ca si dvs.
Site permite intrarea in sectiunea Site dedicata aflarii de informatii atat despre site cat si autorii site-ului.
  Ajutor - permite intrarea in sectiunea Ajutor, unde puteti vizualiza modul de folosire al site-ului.
  Regulament - permite intrarea in sectiunea Regulament, a site-ului.
  Harta - permite intrarea in sectiunea Harta unde puteti vizualiza harta site-ului MagieInBucatarie.ro.
  Despre noi - permite intrarea in sectiunea Despre noi, unde puteti vizualiza o scurta descriere a echipei MagieInBucatarie.ro.
  Contact - permite intrarea in sectiunea Contact, unde puteti trimite mesajele dvs. catre echipa MagieInBucatarie.ro.
Autentificare permite intrarea in sectiunea Autentificare. Anumite sectiuni ale site-ului sunt disponibile doar utilizatorilor logati in sistem.
  Inregistrare - permite inregistrarea pe site a unui utilizator nou.
  Resetare parola - permite resetarea parolei contului dvs. in cazul in care ati uitat-o sau doriti sa o schimbati.

Dupa autentificare, utilizatorul este redirectionat in sectiunea Chat iar in componenta meniului orizontal superior apar cateva modificari astfel:

Acasa (ca mai sus)
Articole (ca mai sus)
Site (ca mai sus)
  Ajutor - (ca mai sus)
  Regulament - (ca mai sus)
  Harta - (ca mai sus)
  Despre noi - (ca mai sus)
  Contact - (ca mai sus)
Iesire Utilizate pentru delogarea utilizatorului din sectiunea de Chat.

Sectiunea Chat mai prezinta un meniu vertical cu urmatoarele sectiuni:

Profil sectiunea cu datele personale ale utilizatorului inregistrat in sistem.
Chat sectiunea Chat.
Mesaje private sectiunea Mesaje private prin intermediul careia utilizatorii inregistrati si logati in sistem pot schimba mesaje cu alti utilizatori inregistrati in sistem.
Filtru utilizatori sectiunea Filtru utilizatori este dedicata acelora care doresc sa filtreze mesajele altor utilizatori.
Utilizatori sectiunea Utilizatori permite vizualizarea utilizatorilor logati in sistem, a tuturor utilizatorilor inregistrati in sistem precum si a celor a caror conturi sunt in curs de activare.
Cautare sectiunea Cautare permite cautarea in sectiunea de Chat si de Mesaje private a anumitor mesaje filtrate dupa diferite criterii.

2. Acasa

Sus

Sectiunea Acasa reprezinta pagina de intrare in site. Este structurata in trei zone. Prima zona este reprezentata de meniul principal al paginii descris mai sus, zona a doua reprezentata de Categorii, unde se afla toate tipurile de categorii in care se pot regasi articole/retetele, iar zona a treia este reprezentata de zona efectiva in care sunt afisate articolele/retetele. Pentru a naviga printre toate articolele/retetele, utilizatorul poate apasa pe link-urile 1,2..etc din sectiunea Pagina 1 din..

Fig.2.1 Sectiunea Acasa


Fig.2.2 Zona Categorii din sectiunea Acasa


6. Site

Sus

Sectiunea Site este sectiunea in care se regasesc toate informatiile referitoare la site si la autorii lui.

6.1 Ajutor

Sus

Va aflati in aceasta sectiune.

6.2 Regulament

Sus

Pentru a va inregistra pe site este necesar sa fiti de acord cu regulamentul intern al site-ului.

6.3 Harta

Sus

Sectiune dedicata prezentarii hartii site-ului.

6.4 Despre Noi

Sus

Sectiune dedicata prezentarii echipei care lucreaza la dezvoltarea site-ului MagieInBucatarie.ro

6.5 Contact

Sus

Sectiunea Contact este dedicata tuturor celor care doresc sa comunice cu dezvoltatorii site-ului MagieInBucatarie.ro, sau vor sa transmita anumite cereri, sau au nelamuriri legate de utilizarea site-ului sau vor sa semnaleze o eroare in sistem. In imagina urmatoare este prezentata structura sectiunii Contact.

7. Autentificare

Sus

Sectiunea Autentificare poate fi vizualizata atat de un vizitator cat si de un utilizator al site-ului inainte de a se autentifica pe site. Sectiunea este organizata astfel: in partea superioara se afla meniul principal, prezentat anterior, in partea dreapta se afla sectiunea de Autentificare pe site, in partea stanga se vizualizeaza partial sectiunea de Chat iar in partea inferioara se afla regulamentul intern al site-ului.

7.1 Autentificare

Sus

Pentru a va autentifica accesati sectiunea autentificare, aceasta arata ca in figura de mai jos. Completati campurile necesare si apasati butonul Intra. Veti fi redirectionati in sectiunea Chat a site-ului.

Fig 2. - Autentificare utilizator

7.2 Inregistrare

Sus

Pentru a beneficia de toate facilitatile site-ului www.MagieInBucatarie.ro un vizitator trebuie sa se inregistreze pe site. Pentru a se inregistra pe site vizitatorul trebuie sa intre in sectiunea Autentificare , in zona de logare din partea dreapta a acesteia si sa dea click pe link-ul Inregistrare. Pentru a va inregistra pe site trebuie sa fi citit Regulamentul intern de functionare al site-ului si sa fiti de acord cu acesta. La apasarea butonului Inregistrare sunteti redirectionati in pagina Inregistrare care arata ca in figura de mai jos:

Fig. 1 - Inregistrare site

Dupa completarea campurilor obligatorii si a celor optionale, apasati butonul trimite pentru ca datele dvs sa fie procesate. Veti primi un email prin care vi se va cere sa confirmati inregistrarea pe site apasand pe link-ul care apare in emailul primit. Dupa confirmarea inregistrarii trebuie sa va autentificati pentru a putea incepe comunicarea pe chat in timp real, sa adaugati retete culinare/articole prin intermediul site-ului, imagini, etc.

5.4 Filtru utilizatori

Sus

Sectiunea filtru utilizatori este folositoare in cazul in care nu mai doriti vizualizarea mesajelor adaugate pe chat de alti utilizatori. Aceasta sectiune poate fi utilizata doar de utilizatorii care sunt logati in sistem. Pentru a accesa sectiunea selectati "Filtru utilizatori" din meniul vertical dreapta din sectiunea Chat.

Fig.3.4.1 Sectiunea Filtru utilizatori - fara nici un utilizator filtrat

In caseta Utilizator scrieti numele utilizatorului pe care doriti sa il filtrati, apoi apasati butonul Filtreaza.

Fig.3.4.2 Sectiunea Filtru utilizatori - cu doi utilizatori filtrati

In zona Situatie filtrari Tip filtrare arata daca utilizatorul este sau nu filtrat. In cazul in care un utilizator este filtrat, insa temporar dorim sa vedem ce a mai adaugat acesta pe chat selectam utilizatorul respectiv din lista prin bifarea patratelului din stanga aflat in coloana Selecteaza, apoi selectam tipul Nefiltrat si apasam butonul Actualizeaza.

Fig.3.4.2 Sectiunea Filtru utilizatori - defiltrare temporara a unui utilizator

In cazul in care se doreste defiltrarea definitiva a unui utilizator, acest lucru se poate realiza prin selectarea din lista prin bifarea patratelului din coloana Selecteaza din dreptul utilizatorului si apasarea butonului Sterge.

Se pot efectua si stergeri multiple prin selectarea prin bifare a mai multor utilizatori si apasarea butonului Sterge. De asemenea se pot face mai multe actualizari/modificari ale tipului de filtrare a mai multor utilizatori prin bifarea prin selectare a acestora, apoi modificarea tipului de filtrare (adica Filtrat sau Nefiltrat) si apoi apasarea butonului Actualizeaza.